duminică, iunie 18, 2006

in caz ca e adevarat...bine de stiut

In intersectia dintre Bulevardul Camil Ressu si Soseaua Mihai Bravu, exact langa celebra saormarie Dristor, isi face veacul o gasca numeroasa
de aurolaci. La orice ora din zi si din noapte, sunt cel putin zece bucati.
Din fericire, spre deosebire de aurolacii din zona Garii de Nord, cei din Dristor sunt pasnici.
Din nefericire, sunt pasnici doar pentru ca folosesc o metoda de spoliere ceva mai rafinata decat colegii de la gara.
Intamplarea de mai jos mi-a fost povestita de un amic, iar modul de operare mi-a fost confirmat, ulterior, de doi politisti de la Sectia 12.
Acum cateva zile, amicul de care vorbeam venea cu masina dinspre cartierul Salajan. Opreste omul la semaforul de la Dristor si asteapta sa se puna verde. Pleaca si, in secunda urmatoare, loveste ceva.
Intrucat n-a avut timp sa-si dea seama ce s-a intamplat, coboara din masina si se albeste: lovise un copil, care zacea intins pe asfalt.
Copilul nu se misca deloc, iar amicului i se taie genunchii. Lumea se strange ca la urs, iar cineva, un binevoitor, il incurajeaza pe amic:
"L-ai omorat, criminalule!"
Din fericire, la fata locului apar doi politisti, care treceau cu dubita absolut intamplator pe-acolo. Amicul se repede la politisti si, din cate mi-a povestit, n-a fost in stare sa indruge ceva coerent. Unul dintre politisti cantareste cu un ochi de expert situatia si-i spune amicului:
"Stai, dom'ne, linistit".
Totusi, din motive inexplicabile, amicul nu se poate linisti. Politistul se apropie de copilul care zacea in fata masinii si-i trage un sut in coaste:
"Scoala sus".
Mortul isi revine miraculos, sare in picioare si dispare in galop spre Calea Dudesti, ca Maricica Puica pe ultima turnanta.
In timp ce amicul se uita perplex in urma lui, politistul se scarpina cu mare mestesug in cap si-i comunica:
"Mare noroc ati avut ca treceam pe-aici, ca altfel va jupuia de bani. Noi ii cunoastem demult p-astia, nu sunteti primul cu care fac chestia asta".

Niciun comentariu:

Ad